Labranche Laffont

Resultaat 1–12 van de 14 resultaten wordt getoond

Domaine Labranche Laffont   

Domaine Labranche Laffont is een historisch familiebedrijf van 20 hectare in ‘Le Sud-Ouest’ van Frankrijk. Gevestigd in Maumusson-Laguian, actief in AOC-Madiran met de robuuste tannat-druif verzacht met cabernet sauvignon en cabernet franc. Ook hebben ze 3 hectare petit- en gros manseng in AOC-Pacherenc du Vic-Bilh.   

Christine Dupuy leidt het bedrijf sinds 1992 en sinds 2014 is het bio-certificaat binnen. Ze flirt met de biodynamische werkwijze. Ze werkt op het ritme van de maanstand en ze zet andere gewassen in om het ecosysteem te versterken.    

Het paradepaardje is de wijn ‘Les Préphylloxériques’, gemaakt van een halve hectare magische tannat stokken aangeplant vòòr 1870. In dezelfde tijd dat de phylloxera druifluis het gebied binnenkroop en alle andere wijngaarden vernietigde, behalve deze dus!  

Sinds Christine’s aanstelling in 1992 is er een nieuwe koers ingezet met opmerkelijk charmante, vrijgevige en karaktervolle tannat wijnen. Tannat en vrijgevige wijnen? Ja dat kan; eerder – met de hand – plukken, voorzichtig persen zonder steeltjes, blenden met cabernet en ‘slimme’ houtrijping toepassen. Het wit is ook fraai met terroir expressie en concentratie. Mooie moderne wijnen met veel ziel die inspireren en blijven boeien!