Lubentiushof

Toont alle 6 resultaten

Weingut Lubentiushof   

Weingut Lubentiushof bevindt zich in de Terrassenmosel, het oostelijke gedeelte van Zell tot Koblenz in het dorpje Niederfell. Als je over Autobahn 63 van Venlo naar het zuiden rijdt, heb je vanaf de Moselbrücke een prachtig uitzicht op de terrassen.    

Lubentiushof is de creatie van Andreas en Susanne Barth. In 1994 brak Andreas zijn rechtenstudie af om zijn passie te volgen. Ik had 20 jaar nodig om tot dit inzicht te komen. Hij kocht de wijngaard Gondorfer Gäns van de familie Von der Leyen. Jarenlang had Andreas uitgekeken, vanaf zijn hobby-wijngaard, op deze machtige steile leistenen wijngaard. De Gäns met zijn 80 jaar oude stokken is zijn levensbloed und sein Zweck (doelstelling). Leuk feitje; er staan nog ongeënte wijnstokken op de Gäns, nooit aangetast door Phylloxera.  

De most wordt spontaan gefermenteerd, uitsluitend met natuurlijke gisten. De fermentatie duurt lang, mede door het koele en natte klimaat in de kelder. Sommige vaten zijn nog aan het fermenteren aan het einde van het voorjaar of begin van de zomer!   

Kwaliteit boven kwantiteit was de filosofie, er werd een perceel van 1.5 hectare op de legendarische Koberner Uhlen toegevoegd. Heden ten dage is het domein nog steeds klein met totaal 5 hectare. De specialisatie van wijngaardbeheer maakt tot een intiem en persoonlijk bestaan tussen mens en wijnstok. Andreas is afgestemd op zijn druiven, en de wijnen op het terroir.    

Andreas Barth – Als Autodidakt hat man den großen Vorzug, wirklich frei zu sein von überkommenen Vorstellungen (Als autodidact heb je het grote voordeel dat je echt vrij bent van traditionele ideeën)