Mosel
Van Trier naar Koblenz meandert de Mosel door een dal met steile hellingen van leisteen. De interactie tussen het klimaat (op de grens van maritiem en continentaal), de bodem (de donkere leisteen die de warmte vasthoudt) en het druivenras riesling zorgen voor de meest klassieke wijn van Duitsland. Van droog tot zoet, Mosel riesling is uniek. Toch loopt het aantal hectares langzaam terug. De hellingen zijn zo steil dat machines nutteloos zijn en alles handwerk is.
Lubentiushof
Weingut Lubentiushof bevindt zich in de Terrassenmosel, het oostelijke gedeelte van Zell tot Koblenz. Als je over Autobahn 63 van Venlo naar het Zuiden rijdt, heb je vanaf de Moselbrücke een prachtig uitzicht op de terrassen. Lubentiushof is de creatie van Andreas en Susanne Barth. In 1994 brak Andreas zijn rechtenstudie af om zijn passie te volgen: wijn. Ik had 20 jaar nodig om tot dit inzicht te komen. Hij kocht de wijngaard Gondorfer Gäns van de familie Von der Leyen. De Gäns is 4 ha klein en behoort tot de beste gaarden van de Mosel: extreem stijl (60%), zuidoost ligging, donkere leisteen en kwartsiet. Lubentiushof laat de bijzonder kwaliteit van de Gäns nu tot uitdrukking komen. Het wijngoed behoort inmiddels tot de elite van de Mosel. Karakteristiek: natuurlijke vergisting, langzaam, op lage temperatuur, droog, loepzuiver. Fair & Green.
Tun & Lassen Riesling trocken
“Wir haben getan, was zu tun war. Und alles andere gelassen”. Kortom, deze cuvee van 100% riesling staat voor eenvoud en puurheid. Klassiek riesling fruit met peer, appel en meloen en herkenbare riesling aroma van goût de pétrol en mineraliteit. Prijs / kwaliteit echt super!