Vincent Grall

Toont alle 9 resultaten

Vincent Grall  

Vincent Grall is met 3.8 hectares een van de kleinste producenten van Sancerre, maar die paar hectare zijn wel verdeeld over twee van de beste wijngaarden van Sancerre: Le Plateau, ten westen van het dorp en rijk aan silex (vuursteen) en Le Manoir, richting Bué is rijk aan mergel en klei. Hij groeit dan ook bijna alleen maar sauvignon, daarnaast een kwart hectare pinot noir voor rosé.   

Vincent en zijn vrouw Adelaide bewerken de wijngaarden op de meest natuurlijk wijze, de bodem wordt puur met de hand bewerkt. Tussen de rijen krijgt het gras vrij baan om te groeien. Ook wordt er enkel biologische therapie ingezet, zoals organische meststoffen. Tenzij zich een rampsituatie voordoet in een heel lastig jaar, dan zullen zij niet toekijken hoe ‘de hele’ oogst verloren gaat. Het snoeien gebeurt laat, wat de natuurlijke cycli beter respecteert. Met de vrij jonge wijngaarden van Vincent is het essentieel om de opbrengst te verlagen door middel van de groene oogst, zeker met sauvignon blanc! Alle druiven worden handmatig geoogst, anders dan vele Sancerre producenten.   

Vincent komt uit een wijnfamilie en heeft 10 jaar lang meegelopen met zijn ooms. Tegelijkertijd begon hij met de creatie van zijn eigen domein, eerst het planten van nieuwe en eigen percelen. Sinds het jaar 2000 is Vincent volledig in zijn eigen domaine gaan werken en heeft van zijn garage een prachtige vinificatie kelder gemaakt.   

Meta beschrijving  

Vincent Grall is een zeer klein familie domaine van 3.8 hectare in Sancerre. Met gigantische toewijding aan sauvignon blanc maakt hij prachtige wijn. Vanaf 6 flessen 10% korting.