Weingut Sermann
Weingut Sermann in Altenahr mag dan al sinds 1775 bestaan, het behoort tot de meest vooruitstrevende wijnproducenten van de Ahr. Als enige producent aan de Ahr maakt Lukas Sermann meer witte dan rode wijn. Naast riesling, van trocken tot auslese, vind je hier ook weissburgunder, sauvignon blanc(!) en blanc de noir, direct geperste, dus witte wijn, van spätburgunder. Overigens zijn ook de rode spätburgunders van Lukas zeer de moeite waard.
Iedere druif op ieder perceel heeft bij Lukas zijn eigen plek, zorgvuldig uitgekozen. Op de koelere plekken riesling en weissburgunder, op de warmere sauvigon blanc en spätburgunder. De parel in de kroon zijn stokken uit 1939 in de Altenahrer Eck. Deze stokken zijn “wurzelecht”, dus niet geënt op Amerikaanse stokken.
Het wijnhuis staat bekend om zijn duurzame wijnbouwpraktijken en diepe respect voor het land. Ze kiezen voor handmatige oogstmethoden en strenge selectie van kwaliteit, zowel in de wijngaard als in de kelder. Spontane fermentatie is een kernonderdeel van het proces, waarbij natuurlijke gisten worden gebruikt bij fermentatie. Dit voegt complexiteit en een unieke smaakdimensie toe aan de wijnen, wat een ware weerspiegeling is van het terroir.