Bio

Château Rouget Le Carillon de Rouget Pomerol 2018

 36,00

Rood – merlot – cabernet franc – zwarte kersen – blauwe bessen – cederhout – satijnzachte tannines

Op voorraad

10% korting vanaf 6 flessen, ook assorti

Deel deze wijn via:

Beschrijving

Pomerol  

Pomerol is een van de meest gezochte wijnen ter wereld, ook al is het als wijnregio betrekkelijk jong. Terwijl de buren in Saint-Émilion al in de Romeinse tijd wijn maakten en de Médoc in de achttiende eeuw tot ontwikkeling is gebracht, is Pomerol pas aan het einde van de negentiende eeuw tot ontwikkeling gekomen. De regels zijn anders in Pomerol. Er is geen classificatie (Grand Cru’s), niet van producenten en niet van wijngaarden. Alles is “gewoon” Pomerol. Ondertussen komen wel de meest exclusieve Bordeauxwijnen hier vandaan, met Petrus en Le Pin als de meest kostbare wijnen.  

Château Rouget  

Château Rouget (17 ha) bevindt zich aan de noordkant van Pomerol, waar ook Petrus is te vinden. De familie Labruyère heeft een bekoorlijk portofolio van andere wijnbedrijven zoals Domaine Jacques Prieur in Meursault, Domaine Labruyère in Moulin-À-Vent en J.M. Labruyère, een Champagne huis in Verzenay.  

Sinds 1992 ook eigenaar van Château Rouget en heeft enorm geïnvesteerd in wijngaard en kelder. Het Château is volgens Decanter een van de beste producenten van (nog net) betaalbare Pomerol.  

De biologische wijngaarden van Château Rouget bestaan voor 85% uit merlot en 15% cabernet franc. De vinificatie geschiedt voor een deel in roestvrijstaal en voor 50% in nieuwe barriques. De barriques zijn ‘chauffe forte’, kortom goed gebrande eikenhouten vaten die hier een typische rokerigheid overdragen. Malolactische fermentatie en rijping op vat, 18 maanden. De Grand Vin komt na 6-8 jaar op een punt waar hout, fruit, secundaire en tertiaire tonen samensmelten. De tweede wijn, ‘Le Carillon’ is 4 jaar na oogst al geweldig!   

Le Carillon de Rouget  

Le Carillon de Rouget is de tweede wijn van het Château, die sinds 1992 gemaakt wordt. Handpluk, kleine kratjes van 20 kg en selectie hebben ervoor gezorgd dat alleen gezonde druiven de fermentatie haalden. Fermentatie op rvs en daarna 18 maanden rijping op tweedejaars barriques. Deze vintage is gebotteld op een fruitdag volgens de biodynamische maankalender. Hier vinden we prachtige expressies van zwarte kersen, blauwe bessen, cederhout en satijnzachte tannine.  

Al onze wijnen van Château Rouget

Extra informatie
Appellatie

Druif

,

Inhoud

Jaar

Kleur

Land

Producent

Regio

Bio

Biologisch

Le Carillon de Rouget Pomerol 2018
Château Rouget Le Carillon de Rouget Pomerol 2018

Op voorraad