Sancerre
Sancerre is het epicentrum van sauvignon blanc in Frankrijk. Goede Sancerre is uniek: verfijnd, aromatisch, lang. Maar het succes heeft ook een keerzijde. Het wijnbouwgebied is de afgelopen dertig jaar verdrievoudigd. De nieuwe wijngaarden bezitten meestal niet de kwaliteiten die nodig zijn om een kwaliteitswijn te maken en de prijs die je voor het merk betaalt te rechtvaardigen. Het is dus zoeken naar producenten die wijngaarden bezitten binnen de oorspronkelijke grenzen van de appellatie en er eer in leggen om wijn te maken waarin het terroir tot uitdrukking komt. De belangrijkste terroirs van Sancerre zijn de silexrijke wijngaarden rond het dorp Sancerre en de kalk-mergelrijke wijngaarden rond Chavignol en Bué.
Vincent Grall
Vincent Grall is met 3,8 hectares een van de kleinste producenten van de appellatie, maar die 3,8 hectares zijn wel verdeeld over twee van de beste wijngaarden: Le Plateau, ten westen van het dorp, rijk aan silex (vuursteen) en Le Manoir, richting Bué, rijk aan mergel. Vincent en zijn vrouw maken op de meest natuurlijk wijze wijn, onkruid wordt met de schoffel gewied en de oogst is met de hand.
Le Grall
Klei en vuursteen wijngaarden. Alle biologische druiven worden met de hand geoogst. Langzaam persen, spontane vergisting op temperatuur gecontroleerde stalen tank. Rijping van 5 tot 7 maanden op foudres van 2000 liter. Zeer kleine productie van 2.500 flessen.