AV Bodeguers

Toont alle 4 resultaten

AV Bodeguers    

AV Bodeguers is een biologische wijnproducent gevestigd in Vilamaniscle vlakbij Figueres, provincie Girona, het meest noordelijke Catalonië.  Gelegen in D.O. Empordà en opgericht in 2002, vanaf de grond opgebouwd.   

Carlos Alcàcer en Conxita Vilarmau zijn samen dit project begonnen in 2002. AV staat voor de initialen van de twee familienamen en bodeguers betekent wijnmakers in het Catalaans. Het project wordt nu breed gedragen, zeker na het trieste overlijden van Carlos. Zijn twee zonen, Luis en Ferran, stapten beide in als respectievelijk wijngaardmanager en keldermeester. Ook hun vrouwen, Mariam en Montse dragen hun steentje bij.    

Het agrarische erfgoed bestaat uit een stokoude carignan- en een witte grenache wijngaard. Alle overige wijngaarden zijn eigen aanplant. Naast carignan is garnacha de dominante rode druif, aangevuld met wat syrah, cabernet en merlot. Een soort kleine Priorat, kan je wel zeggen. Voor wit is het naast garnacha blanca ook macebeo, samen boeren zij nu 10 hectare.  Vanwege de jonge stokken en de geambieerde geconcentreerde stijl is de groene oogst (wegknippen van ‘overtollige’ groene trossen) een belangrijke techniek in de wijngaard.   

Deze familie is gezegend met een fabelachtig terroir; een uitermate geschikte strenge leistenen bodem en een ‘perfect’ klimaat met invloeden van een verkoelende oceaan, majestueuze bergen en Tramontana winden. Wat een potentie!!