Château des Moriers & Domaine des Hauts-Buyon

Toont alle 3 resultaten

 

 

Château des Moriers & Vicky Wines  

Château des Moriers is een biologisch gecertificeerd wijnhuis gevestigd in Fleurie. Het is een echt familiebedrijf van de familie Monrozier. Anne-Victoire, artiestennaam Vicky, vijfde generatie, is de dochter van vader Gilles. Gilles nam het 10 jaar geleden over van zijn ouders. Ze werken samen vanuit één Château waaruit twee lijnen komen. Enerzijds de klassiek opgebouwde Château des Moriers-wijnen, anderzijds de hippe wat lichtere, op het fruit gemaakte, wijnen van ‘Miss Vicky’ of Domaine des Hauts-Buyon. Wijngaarden bevinden zich in de grote cru AOC’s van de Beaujolais; Moulin-a-Vent en Fleurie. Toch zijn er ook mooie wijngaarden in het grotere Beaujolais-villages gebied.  

Het Château is vernoemd naar het beroemde climat’ waar de familie zijn meeste wijngaarden heeft; ‘Les Moriers’. Het merendeel van de bodem in de Beaujolais is donker graniet, maar hier vinden we witte klei en kalk. De wijnen van Château des Moriers laten duidelijk hun terroir spreken, en hebben minder van het strakke piekige zuur wat graniet geeft. Maar meer van het kalksteen wat ook hoge zuren geeft, maar met een andere aard; ronder en breder en daardoor zachter. Ook geeft het een beduidend andere tanninestructuur, korter en fijner.  

Het doel is finesse-rijke wijnen maken die de familiegeschiedenis waarborgen. Ook moeten ze een mooie vertaling zijn van het land, waarbij authenticiteit en vriendelijkheid voorop staat. Een hogere gunfactor en kwaliteit vind je nergens anders op deze manier in de Beaujolais!