Chateau Mauvesin Barton

Toont alle 2 resultaten

Château Mauvesin Barton  

Château Mauvesin Barton is gevestigd in de AOC Moulis-en-Médoc, maar maakt ook Haut- Médoc wijnen. Het areaal van 55 hectare van Mauvesin Barton dicteert een opvallende voorkeur voor merlot, 54% van aanplant. Veel van de bodem is namelijk kleiige gravel. Ook cabernet franc voelt zich hier goed, 11 % van de aanplant. Het andere deel is fijne gravel en grof zand. Hier voelt cabernet sauvignon, 35% van de aanplant, zich het beste.   

Het landgoed en kasteel is sinds 2011 in eigendom van de fameuze Barton familie van Ch. Langoa Barton en Ch. Léoville Barton, grote namen in Saint-Julien. De Bartons zijn een van de weinige families die sinds 1855 eigenaar zijn gebleven van deze twee top chateaux. Het wijnmaken is in handen van Mélanie Barton-Sartorius, technisch directeur en een nieuwe generatie binnen de familie. Ze is een van de zeldzame vrouwelijke oenoloog-eigenaren onder de top Chateaux van Bordeaux. Ze werkt samen met Bruno Petit en met toeziend oog en advies van oenoloog Éric Boissenot.  

Château Mauvesin Barton heeft een grote wijnmakerij met een oppervlakte van 630m2. Het omvat 24 temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen vaten van verschillende volumes. Zo kan de oogst perceel per perceel gevinifieerd worden. Dit zorgt voor veel vrijheid en precisie in keuzes voor het maken van de uiteindelijke blend vlak voor het bottelen.  De wijnen van het chateau karakteriseren zich door extreme precisie en zijn daardoor aromatisch en open. De wijn, vooral de Grand-Vin, combineert kracht met finesse.