Chateau Meyney

Toont alle 3 resultaten

Château Meyney  

Dit is een van de oudste landgoederen van de Médoc, gecreëerd in 1662. Het landgoed behoorde meerdere generaties toe aan de familie Luetkens en werd vervolgens in 1919 overgenomen door de heer Désiré Cordier. In 2004 verwierf CA Grands Crus, een dochteronderneming van de Groupe Crédit Agricole, Château Meyney. Vastberaden om deze uitstekende cru naar de top van het potentieel te brengen. Voor het gehele landgoed is een verbeterplan opgesteld. Het wordt vandaag begeleid door Anne Le Naour, de technisch directeur, en de adviseur-oenoloog, Hubert de Bouärd.  

Prachtig gelegen inv, op een heuvel met uitzicht op de monding van de Gironde, ligt het Château in het midden van een wijngaardblok van 51 hectare. Een aantal wijngaarden ligt zelfs direct aan de riviermonding. Hier bevindt zich een opmerkelijk perceel, waar als enige de drainage minder goed is. Aangeplant met petit verdot, 70 jaar oude stokken. Dit perceel heeft naar verhouding een groot aandeel in de uiteindelijke Grand Vin, met kruidigheid, peper en iets dierlijks.   

De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 35 tot 40 jaar, verdeeld over 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot en 10% Petit Verdot. De wijngaard is geplant op Garonne-grind. Net als bij Pétrus ligt een laag blauwe klei van ongeveer 3 meter dik op een diepte van 2,6 meter onder het oppervlak. Deze opmerkelijke natuurlijke factoren geven de wijn een uitzonderlijke rijkdom zonder zwaar te zijn. Geweldig gastronomische wijnen die voor hun rijkdom en structuur verassend elegant zijn!