Domaine des Nugues

Resultaat 1–12 van de 16 resultaten wordt getoond

Domaine des Nugues  

Domaine des Nugues is een kleinschalig familiebedrijf in Lancié, tegen de cru’s Morgon, Fleurie en Moulin-A-Vent aan. Huidig eigenaar en wijnmaker is Gilles Gelin. In 1976 kocht zijn vader Gerard Gelin ‘Clos des Nugues’ en zodoende werd de naam van het domaine realiteit. In 2000 voegde Gilles zich bij het project van zijn ouders. In 2008 ging vader Gerard met pensioen en kwam Magali, Gilles ‘s vrouw erbij.    

Het areaal bestaat uit kleinere stukjes in de grote cru’s. 5,5 hectare in Fleurie en 2 hectare in Moulin-A-Vent en 1 hectare in Morgon. Een respectabele 23,6 hectare in Beaujolais-Villages en 1,6 hectare in Beaujolais. Het overgrote deel is gamay waarvan twee percelen meer dan 100 jaar oud! Daarnaast zo’n 3 hectare chardonnay. Het domaine heeft ook exotica in huis met syrah (Elle&Lui) en vidoc een hybride ontstaan door de kruising tussen regent en bouquet.   

Het wijnmaken wordt niet moelijker gemaakt dan nodig en respecteert traditie. Alles wordt met de hand geoogst en de vinifcatie is van hele trossen. Daarna schil maceratie van 6 tot 25 dagen, afhankelijk van cuvée en jaar.  

Het domaine van Gilles is nu een van de rising stars van Beaujolais. Gilles zag al vroeg in dat je het met eenvoudige primeurs niet zou redden en heeft enorm geïnvesteerd in kwaliteit. Biologische wijnbouw leidt tot gezonde, rijpe druiven. Gilles doet en laat vervolgens wat nodig is om een wijn te maken waarin het wijnjaar en de wijngaard tot uitdrukking komen.