Le Rocher des Violettes

Toont alle 5 resultaten

Le Rocher des Violettes  

Xavier Weisskopf, eigenaar van Domaine Le Rocher des Violettes is in 2005 begonnen met het opbouwen van een prachtig bedrijf. Het bevindt zich nu in Dierre, net buiten Montlouis-sur-Loire, binnen AOC Montlouis.   

Uitgebreid tot 17 hectare biologisch gecertificeerde productie van chenin, chardonnay, côt (malbec), cabernet franc en een beetje pinot noir. Chenin zoals chenin bedoeld is met elektrische zuren, concentratie, complexiteit en mineralen. De biodynamische werkwijze lijkt een logisch vervolg in het najagen van progressie.  

Xavier en zijn vrouw Clémence houden van uitdagingen, de projecten stapelen zich op: herstel van oude wijnstokken, een kelder graven in de tufsteen voor de best mogelijke opvoeding van de wijnen, een chai op vier niveaus om de wijnen in zwaartekracht te begeleiden, de bouw van een schuur en proefruimte rond hun boerderij in Dierre. Het biologisch certificaat is al geruime tijd binnen en er wordt geflirt met biodynamie.    

Hier een greep uit het prachtige terroir van het domaine: “Touche Mitaine” is een wijngaard met oude stokken van 35+ jaar waar klei en flint snel overgaat in oeroud kalksteen. Dan is er ‘Le Grand Clos’, dit is een wijngaard van 80 jaar oude stokken bovenop een plateau met grote zichtbare silex stenen. Ook is er ‘Clos La Lochére’, nieuwe aanplant met veel potentie op een zuidelijke steile expositie. Wat een zuivere en precieze wijnen maakt Xavier! De kwaliteit is onomstreden. De wijnen staan bol van karakter en ambitie, net als de initiatiefnemers zelf!