Maisulan

Toont alle 9 resultaten

Bodegas Maisulan   

Maisulan is een kleinschalig biodynamisch wijnbedrijf in Rioja Alavesa, het Baskische (noordelijke) deel van de Rioja in Noord-Spanje. Het huis gaf zijn eerste wijnen vrij in 2011, maar gemaakt van oude en ‘wijze’ wijnstokken die al generaties in familiebezit zijn. De eigenaren zijn Eva Fernández en Luis Ruiz de Viñaspre.  

Luis en Eva verbouwen lokaal verantwoorde rassen als tempranillo, graciano, witte grenache, viura en malvasia. Alle wijnen barsten van het leven en het zijn hele pure expressies van het land. Het doel wat zij zichzelf hebben opgelegd is ‘leven van het land’. Het gaat daarbij om meer dan alleen de wijnranken. Zo oogsten zij verschillende graansoorten en olijven voor olijfolie. Ook onderhouden zij vele andere van nature voorkomende flora rondom de wijngaarden, denk aan vijg- en amandelbomen en struikgewassen zoals tijm, rozemarijn en kamille. Deze holistische manier van denken en werken brengt de wijnen dichterbij hun ware natuur.   

Bewonderenswaardig aan Luis en Eva is dat ze de beste elementen uit verschillende stromingen meenemen, maar zich niet dogmatisch vastklampen aan één stijl. Er zitten elementen uit de biodynamie, plantenextracten en Fukuoka’s principes in. En natuurlijk, niet te vergeten, de kennis over het gebied die ze van huis uit meegekregen hebben. Het respect en begrip dat Luis en Eva hebben voor hun wijnstokken en zijn natuur is indrukwekkend en zelden hebben we zo een zuivere vertaling naar het glas geproefd!