Roger Coulon

Resultaat 1–12 van de 13 resultaten wordt getoond

Roger Coulon 

De wijnbouw van familie Coulon begon in 1806. Aanvankelijk werden er druiven verbouwd voor ‘de Grandes Marques’. Gaandeweg werd er steeds meer zelf gebotteld. Anno nu bottelen de 7e en 8e generatie alles zelf. Voor de verkoop werkt de familie samen met onder anderen Egly-Ouriet, Selosse, Agrapart en Jacquesson. Deze geestverwanten noemen zich de Trait d’Union. In totaal heeft de familie 11 hectare aan wijngaarden allemaal rond Reims in de dorpjes Vrigny, Coulommes en Pargny.   

Er wordt sinds geruime tijd gewerkt volgens biologische principes. Ook werkt de familie vanuit de filosofie van agroforestry, wat in een notendop het bewust samen planten van verschillende plant- en boomsoorten in één ecosysteem is. De combinatie van verschillende gewassen leidt tot ecologische [en economische] interacties die het geheel groter maken dan de som van de monoteelt. Dit levert een levende bodem op, met steeds meer biodiversiteit. Dit is zeker geen gegeven in de Champagne, waar platgespoten, uitgeputte bodems nog steeds schering en inslag zijn.  

Over de hele breedte van ‘Brut Tradition’ tot ‘Cuvée Speciale Millésimé’ zijn de champagnes van Coulon van zeer hoge kwaliteit, zonder teveel opgeblazen ego. Het voelt moeiteloos, energiek en lichtvoetig terwijl het zeker niet inlevert op gewicht of breedte.