Domaine André Bonhomme
André Bonhomme begon in 1954 met 4 hectares in, wat toen nog Mâcon-Viré heette. Tegenwoordig worden 14 hectares bewerkt. André Bonhomme stond aan de wieg van de creatie van de AOC Viré-Clessé in 1998. Anno nu wordt het bedrijf bemenst door dochter Jacqueline, schoonzoon Eric en kleinzoons Aurélien en Johan. Aurélien zat op het Lycée Viticole met Damien Jacob en de heren zijn nog steeds bevriend. André Bonhomme is een van de beste producenten van de appellatie. Er wordt feitelijk al vanaf 2003 biologisch gewerkt, maar de Bonhommes hadden heel lang geen zin in de rompslomp die hoort bij een officiële certificering. In 2013 hebben ze het toch maar gedaan. Je herkent de wijngaarden van de familie aan het groeien van specifieke typen hooi, geplant tussen elke tweede rij tussen de wijnstokken. Dit is een natuurlijke manier om het onkruid laag te houden en gelijktijdig stikstof toe te voegen aan de bodem.
De wijngaarden van het domein liggen in de gemeenten Viré en Clessé. De bodem bestaat voornamelijk uit klei met kalksteen. De productie bestaat uit 98% witte en 2% rode wijn.
Les Grappes d’Or
Les Grappes d’or, oftewel de gouden druiven. Op het moment van oogsten zijn de chardonnay druiven voor deze wijn dan ook goud-, soms zelfs koperkleurig. De oogst vond zo’n twee weken later plaats dan de gebruikelijke oogst, net voordat er grijze of edele rot kon toeslaan. De wijn heeft gedurende 6 maanden gefermenteerd in oude vaten met uitsluitend gebruik van natuurlijke gisten. Daarna rijpte de wijn nog eens 2 jaar op eikenhout. De wijn is zoet, met 30 gr/l restsuiker maar met een geweldige frisheid, die de wijn in balans brengt.