Chambolle-Musigny
De meest elegante pinot noir van de Bourgogne komt uit Chambolle, dat aan het einde van de 19e eeuw de naam van zijn meest beroemde wijngaard, Les Musigny, aan zijn naam heeft toegevoegd. Voor de liefhebber van elegante wijnen is pinot van de meer kalk dan kleirijke bodems van Chambolle (de vignerons zeggen: plus calcaire que argille) het summum. De AOC Chambolle is compact, 179 ha. Grands crus Les Musigny en Les Petits Musigny liggen in het zuiden, tegen Vougeot aan. Grand cru Bonnes Mares steekt in het noorden de grens met Morey Saint-Denis over. De premiers crus liggen tussen de grands crus in. Boven en onder dit blok van crus, vind je de village wijnen.
Philippe Chéron
Philippe Chéron wilde aanvankelijk helemaal niet in de Bourgondische voetsporen van zijn vader treden. Hij studeerde civiele techniek. Na afronding van deze studie koos Philippe Chéron toch voor de wijn en studeerde aan het Lycée Viticole in Beaune. Hij werkte in Gigondas voor Domaine du Grand Montmirail en Jean Claude Belland in Santenay voordat hij in 2010 definitief neerstreek op het familiedomein in Nuit-Saint-Georges, met wijngaarden in Chambolle, Vosne en Vougeot.
Chambolle-Musigny Les Huit Climats
Deze wijn is vervaardigd van maar liefst 8 percelen in Chambolle. De belangrijkste twee zijn Condemennes en Clos de l’Orme. Deze twee lieux-dits liggen mid-Côte, net onder premier cru Charmes. Deze twee wijngaarden hebben een bodem van dikke goed drainerende kalksteenpuin. Tweederde van de wijngaarden zijn de 60 jaar gepasseerd. De druiven zijn met de hand geoogst, gesorteerd in de wijngaard en opnieuw bij de wijnmakerij. Er vindt een koude pre-fermentatie maceratie plaatst van 10 dagen op 10°C. Spontane fermentatie en dagelijkse pigéage (afnemend in frequentie en intensiteit). Daarna een rijping op barrique met 50% nieuw hout, van 10-14 maanden. Geen klaren, wel licht filtreren.
Zeer representatief voor Chambolle, mede doordat het een blend is van zovele wijngaarden. Intense aroma’s van rode bessen, kersen, rozen en andere florale tonen. Zeer elegant, zacht en delicaat.