Gevrey-Chambertin
In Gevrey-Chambertin wordt al sinds het begin van onze jaartelling wijn gemaakt. Waarschijnlijk (de vignerons in Gevrey weten het zeker) zijn de wijngaarden in Gevrey de oudsten van de Bourgogne. Gevrey is gericht op Dijon, de grote stad op nog geen tien kilometer en zetel van het wereldlijk gezag, vroeger Les Ducs, tegenwoordig het departementale kantoor van de INAO, de overheidsinstantie verantwoordelijk voor het AOC-stelsel. Gevrey kijkt vooral ook neer op Nuits-Saint-Georges en Beaune. Gevrey-Chambertin is voor Bourgondische begrippen groot, 454 ha: 315 ha village, 84 ha premier cru en 55 ha grand cru. Le Chambertin is de meest beroemde wijngaard. In 1847 werd de naam Gevrey en Montagne veranderd in Gevrey-Chambertin. De grands crus liggen keurig op een rijtje ten zuiden van het dorp, heuvelop. De premiers crus vallen uiteen in twee blokken: ten zuiden van het dorp boven en onder de grands crus; aan de westkant van het dorp in de Combe Lavaux, hoger gelegen op de bodem van een verdwenen gletsjer.
Philippe Chéron
Philippe Chéron wilde aanvankelijk helemaal niet in de Bourgondische voetsporen van zijn vader treden. Hij studeerde civiele techniek. Na afronding van deze studie koos Philippe Chéron toch voor de wijn en studeerde aan het Lycée Viticole in Beaune. Hij werkte in Gigondas voor Domaine du Grand Montmirail en Jean Claude Belland in Santenay voordat hij in 2010 definitief neerstreek op het familiedomein in Nuit-Saint-Georges, met wijngaarden in Chambolle, Vosne en Vougeot.
Charmes-Chambertin
Grand cru wijngaard in Gevrey-Chambertin van meer dan 30 hectare, Mazoyères-Chambertin mag namelijk ook Charmes-Chambertin heten. Het eigendom van het domaine ligt hoog op het mooiste stuk Mazoyères met een dunne toplaag en een mooie hellingsgraad, tegen Latricières grand cru aan.