Philippe Chéron Gevrey-Chambertin Premier Cru Clos des Varoilles 2019

 89,00

Op voorraad

10% korting vanaf 6 flessen, ook assorti

Artikelnummer: GEVR071 Categorieën: , Tags: , , ,

Deel deze wijn via:

Beschrijving

Gevrey-Chambertin

In Gevrey-Chambertin wordt al sinds het begin van onze jaartelling wijn gemaakt. Waarschijnlijk (de vignerons in Gevrey weten het zeker) zijn de wijngaarden in Gevrey de oudsten van de Bourgogne. Gevrey is gericht op Dijon, de grote stad op nog geen tien kilometer en zetel van het wereldlijk gezag, vroeger Les Ducs, tegenwoordig het departementale kantoor van de INAO, de overheidsinstantie verantwoordelijk voor het AOC-stelsel. Gevrey kijkt vooral ook neer op Nuits-Saint-Georges en Beaune. Gevrey-Chambertin is voor Bourgondische begrippen groot, 454 ha: 315 ha village, 84 ha premier cru en 55 ha grand cru. Le Chambertin is de meest beroemde wijngaard. In 1847 werd de naam Gevrey en Montagne veranderd in Gevrey-Chambertin. De grands crus liggen keurig op een rijtje ten zuiden van het dorp, heuvelop. De premiers crus vallen uiteen in twee blokken: ten zuiden van het dorp boven en onder de grands crus; aan de westkant van het dorp in de Combe Lavaux, hoger gelegen op de bodem van een verdwenen gletsjer.

Philippe Chéron

Philippe Chéron wilde aanvankelijk helemaal niet in de Bourgondische voetsporen van zijn vader treden. Hij studeerde civiele techniek. Na afronding van deze studie koos hij toch voor de wijn en studeerde aan het Lycée Viticole in Beaune. Hij werkte in Gigondas voor Domaine du Grand Montmirail en Jean-Claude Belland in Santenay voordat hij in 2011 definitief neerstreek op het familiedomein in Nuits-Saint-Georges, met wijngaarden in Chambolle, Vosne en Vougeot.

Clos des Varoilles

De Clos des Varoilles of Les Verroilles wijngaard ligt boven aan de combe Lavaux, waar het koel en winderig is. Deze omstandigheden vragen een langere rijpingingsperiode. Om de volle expressie van het fruit en de uitgesproken pinot noir aroma’s te verkrijgen, ondergaan de ontsteelde druiven eerst een koude inweking (8-10°C) van zo’n 10 dagen. Daarna volgt de natuurlijke fermentatie, waarbij de temperatuur rond de 27°C wordt gehouden. Afhankelijk van de wijn en het oogstjaar wordt 25-75% nieuw hout gebruikt voor de rijping van de wijn. Uitsluitend Frans eikenhout, met slechts een lichte toasting op lage temperatuur, voor ronde, fruitige wijn met subtiele invloed van het hout.

Al onze wijnen van Philippe Chéron

Extra informatie
Kleur

Druif

Inhoud

Land

Jaar

Producent

Appellatie

Regio

Philippe Chéron Gevrey-Chambertin Premier Cru Clos des Varoilles
Philippe Chéron Gevrey-Chambertin Premier Cru Clos des Varoilles 2019

Op voorraad