Gevrey-Chambertin
In Gevrey-Chambertin wordt al sinds het begin van onze jaartelling wijn gemaakt. Waarschijnlijk (de vignerons in Gevrey weten het zeker) zijn de wijngaarden in Gevrey de oudsten van de Bourgogne. Gevrey is gericht op Dijon, de grote stad op nog geen tien kilometer en zetel van het wereldlijk gezag, vroeger Les Ducs, tegenwoordig het departementale kantoor van de INAO, de overheidsinstantie verantwoordelijk voor het AOC-stelsel. Gevrey kijkt vooral ook neer op Nuits-Saint-Georges en Beaune. Gevrey-Chambertin is voor Bourgondische begrippen groot, 454 ha: 315 ha village, 84 ha premier cru en 55 ha grand cru. Le Chambertin is de meest beroemde wijngaard. In 1847 werd de naam Gevrey en Montagne veranderd in Gevrey-Chambertin. De grands crus liggen keurig op een rijtje ten zuiden van het dorp, heuvelop. De premiers crus vallen uiteen in twee blokken: ten zuiden van het dorp boven en onder de grands crus; aan de westkant van het dorp in de Combe Lavaux, hoger gelegen op de bodem van een verdwenen gletsjer.
Philippe Chéron
Phililppe Cheron wilde aanvankelijk helemaal niet in de Bourgondische voetsporen van zijn vader treden. Hij studeerde civiele techniek. Na afronding van deze studie koos Philippe toch voor de wijn en studeerde aan het Lycee Viticole in Beaune. Hij werkte in Gigondas voor Domaine du Grand Montmirail en Jean Claude Belland in Santenay voordat hij in 2010 definitief neerstreek op het familiedomein in Nuit Saint Georges, met wijngaarden in Chambolle, Vosne en Vougeot.
Premier Cru Champonnet
De premier cru Champonnet werd in 2013 toegevoegd aan het areaal van het domein. De wijngaard bevindt zich ten noorden van grand cru Les Ruchottes, net voor de opening van de Lavaut vallei. Geologisch gezien een complexe bodem met verschillende breuken en dus aanwezigheid van bodemsoorten met uiteenlopende geologische tijdschalen. Het bovenste deel van de bodem bestaat uit Premeaux-kalksteen, het onderste uit kleikalksteen. De in 1988 aangeplante stokken zijn nog altijd erg krachtig, waardoor strenge snoei en groene oogst noodzakelijk is. In de kelder minimale interventie. Na fermentatie blijft de wijn nog zo’n 3-4 weken in het vat, daarna 12 maanden rijping in houten vaten, waarvan 25% nieuw.