Saint-Bris
Saint-Bris is de enige plek in de Bourgogne waar sauvignon blanc wordt verbouwd. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat Saint-Bris op dezelfde breedtegraad als Pouilly-sur-Loire ligt en een zelfde terroir heeft: Kimmeridgian klei met veel fossielen. Kalksteen zorgt voor een goede waterhuishouding en la terre blanche zorgt voor weerkaatsing van de zon, wat weer goed is voor de fotosynthese. Sinds 1995 heeft Saint-Bris een eigen appellatie.
Clotilde Davenne
Het domein van Clotilde Davenne heet ook Les Temps Perdus, naar “de vrije tijd” die zij aan haar eigen wijngaarden besteedde naast haar werk als eerste wijnmaker van het grote Chablis huis Jean Marc Brocard (te vinden bij Gall & Gall). In 2006 heeft zij Brocard vaarwel gezegd en werkt zij alle dagen in haar eigen domein. Clotilde maakt een groot aantal verschillende wijnen, voor een groot deel van haar eigen wijngaarden vol oude stokken rond Prehy en Saint-Bris.
110+ stokken, vergist en gerijpt in RVS (24 maanden sur lies). Dit is een grote wijn. Sauvignon blanc met aroma’s van grapefruit, kruisbes, een vleugje gember en amandel. Zeer lang afdronk.