Duurzaam

Peter Sölva Il Secondo IGT Alto Adige 2019

 17.00

Op voorraad

10% korting vanaf 6 flessen, ook assorti

Artikelnummer: ALTO040 Categorieën: , Tags: , ,

Deel deze wijn via:

Beschrijving

Alto Adige

Als je via de Brennerpas Italië inrijdt, ben je in Zuid-Tirol. De Italiaanse naam is Alto Adige, “boven de Adige”, het riviertje dat door het dal meandert. Alto Adige is de meest noordelijke Italiaanse wijnregio. De Dolomieten (Italiaanse Alpen) zijn de cruciale factor. Het klimaat is Alpien: warme, zonnige dagen en koude nachten. Dit deel van de Alpen lag 60 miljoen jaar geleden nog in een oceaan, waardoor een kalkrijke bodem van koraal en fossielen is ontstaan.

In Alto Adige wordt al eeuwen wijn gemaakt, vooral rode wijn van de inheemse rassen lagrein en schiava. De renaissance van Alto Adige sinds de jaren 1990 is er echter vooral een van witte kwaliteitswijnen. Op de hoogstgelegen wijngaarden (tot 1000 meter) staan riesling, grüner veltliner en sylvaner. In het midden, tot 600 meter vind je chardonnay, pinot blanc en pinot grigio en in de dalen gewürztraminer (in Traminer!) en sauvignon blanc. In de dalen is natuurlijk ook pinot nero trendy. Overigens staan ook lagrein en schiava weer meer in de belangstelling. Je ziet het vaker in Italië: na internationalisering koestert men de laatste hectares van de traditionele rassen.

Peter Sölva

Peter Sölva is een familiebedrijf in Kaltern. De wortels gaan terug tot 1731. Stephan Sölva is de tiende generatie. Het bedrijf is 12 hectares groot en heeft gekozen voor kwaliteit: lage rendementen, handpluk, strenge selectie. De gemiddelde opbrengst is 45 hl/ha, terwijl het wettelijk toegestane maximum 80 is. De wijn wordt op de markt gebracht in drie lijnen: I Vigneti voor de klassieke Alto Adige wijnen (lagrein, schiava, gewürztraminer, vernatsch en pinot nero), De Silva voor wijnen van de oudste wijngaarden (pinot bianco, sauvignon) en Amistar voor een compromisloze top (merlot, cabernet franc).

Amistar Il Secondo

Blend van 50% merlot, 25% cabernet sauvignon en cabernet franc, 25% lagrein. Ontsteeld, temperatuur gecontroleerde maceratie in rvs tanks. Na de malolactische gisting rijpen de druivenrassen apart van elkaar in eikenhouten vaten. Na 6 maanden worden de druiven geblend.

 

Al onze wijnen van Peter Sölva

 

Extra informatie
Kleur

Druif

, , ,

Inhoud

Land

Jaar

Producent

Appellatie

Regio

Bio

Duurzaam

Peter Sölva Il Secondo IGT Alto Adige 2019

Op voorraad