Sancerre
Sancerre is het epicentrum van sauvignon blanc in Frankrijk. Goede Sancerre is uniek: verfijnd, aromatisch, lang. Maar het succes heeft ook een keerzijde. Het wijnbouwgebied is de afgelopen dertig jaar verdrievoudigd. De nieuwe wijngaarden bezitten meestal niet de kwaliteiten die nodig zijn om een kwaliteitswijn te maken en de prijs die je voor het merk betaalt te rechtvaardigen. Het is dus zoeken naar producenten die wijngaarden bezitten binnen de oorspronkelijke grenzen van de appellatie en er eer in leggen om wijn te maken waarin het terroir tot uitdrukking komt. De belangrijkste terroirs van Sancerre zijn de silexrijke wijngaarden rond het dorp Sancerre en de kalk-mergelrijke wijngaarden rond Chavignol en Bué.
Tinel-Blondelet
Annick Tinel-Blondelet bewerkt sinds 1985 15 hectares, 10 in Pouilly en 5 in Sancerre. Haar wijngaarden, gecertificeerd lutte raisonnée (duurzame wijnbouw), worden zeer zorgvuldig onderhouden. De Romeinse weg van Clermont Ferrand naar Parijs leidde langs Pouilly. Dorstige reizigers konden zich verpozen in L’Arrêt-Buffatte. Op deze plaats bevindt zich nu de wijngaard van Annick Tinel-Blondelet. De bodem is kalkmergel, de wijngaard gevuld met 45 jaar oude stokken sauvignon blanc. Vroeg geplukt, zacht geperst en vergist in roestvrijstalen op lage temperatuur. Geen malolactische fermentatie.
Een volle, zuivere Pouilly met aroma’s van madeliefjes, appel, citroen en lychée.