Agathe Bursin

Resultaat 1–12 van de 23 resultaten wordt getoond

Agathe Bursin   

Agathe Bursin bezit een domaine van 6 hectare in Westhalten, AOC Alsace, Frankrijk. Gelegen net ten zuiden van Colmar. Ontstaan in 2001 uit een familiebedrijf, de huidige 38 percelen zijn biologisch gecertificeerd. De belangrijkste climat is grand cru Zinnkoepflé waar naast riesling, pinot gris en gewürztraminer ook 80 jaar oude stokken sylvaner staan, wat getuigt van karakter want wijn van deze druif mag de naam grand cru niet dragen! Daarnaast beheert ze mooie wijngaarden op Lutzeltal, Bollenberg, Dirstelberg, Strangenberg, allemaal in of vlakbij de thuishaven, Westhalten. Hier zijn naast bovengenoemde druiven ook pinot blanc, muscat en pinot noir aangeplant.  

Ze heeft groene vingers en is heel veel in de wijngaarden te vinden. Ze is een trouwe volger van de biodynamie en permacultuur, geïnspireerd door Marc Tempé. De wijnen ondergaan een spontane en wilde vergisting en minimale interventie is de norm. Ze werkt vanuit aangeleerde principes, maar afhankelijk van fruit, jaargang en eerder opgedane ervaring maakt ze haar keuzes heel intuïtief.  

Niets dan respect voor Agathe, ze is eindverantwoordelijk voor bijna alle facetten van het multidisciplinaire vak. Haar wijnen zijn terroir gedreven en zuiver, die boven alles, door en door Alsace zijn.