Adeneuer

Resultaat 1–12 van de 14 resultaten wordt getoond

Weingut Adeneuer  

Weingut Adeneuer is gevestigd midden in het Ahrdal, Bad Neuenahr-Ahrweiler, het westen van Duitsland net ten zuiden van Keulen. Het wijnbedrijf bestaat al meer dan 500 jaar. Het wijngoed bezit wijnranken in de mooiste wijngaarden van het Ahrdal, samen zo’n 13 hectare. De parel in de kroon is de Walporzheimer Gärkammer, aangeplant met oeroude stokken van de Kastenholz-kloon, die in de zeventiende eeuw door een monnik uit Bourgogne zou zijn meegenomen.   

Het is echter pas sinds de jaren 1980 dat hier grootse wijnen worden gemaakt. Net als Werner Näkel kozen Marc en Frank Adeneuer voor Spitzenklasse, lagere rendementen en Bourgondische wijnmaaktechnieken. Gaandeweg hebben Marc en Frank een eigen stijl ontwikkeld, waarin pinot, wijnjaar en wijngaard maximaal tot uitdrukking komen. Je zou het Duitser kunnen noemen: meer kersen dan bramen, meer kruiden dan eiken.   

De spätburgunder-productie is ondertussen van een verbluffend niveau, daardoor hadden de broers gaandeweg wat lucht over. Sinds 2015 zijn ze zich intensief gaan richten op witte druiven, voornamelijk weissburgunder.   

Sinds jaar en dag is de filosofie ‘du gibst, was du bekommst’. Dit geldt voor natuur en bodem destemeer. Er wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt en kosten nog moeite worden gespaart. Het is aangrijpend om te zien de familie in harmonie leeft hun planten en iedere dag weer meer begrip heeft wat de wijngaard nodig heeft.