Adeneuer

Resultaat 1–12 van de 16 resultaten wordt getoond

Weingut Adeneuer  

Weingut Adeneuer is gevestigd midden in het Ahrdal, Bad Neuenahr-Ahrweiler, het westen van Duitsland net ten zuiden van Keulen. Het wijnbedrijf bestaat al meer dan 500 jaar. Het wijngoed bezit wijnranken in de mooiste wijngaarden van het Ahrdal, samen zo’n 13 hectare. De parel in de kroon is de Walporzheimer Gärkammer, deze staat aangeplant met oeroude stokken van de Kastenholz-kloon die in de zeventiende eeuw door een monnik uit de Bourgogne zouden zijn meegenomen.

Het is echter pas sinds de jaren 1980 dat hier grootse wijnen worden gemaakt. Net als Werner Näkel kozen Marc en Frank Adeneuer voor Spitzenklasse, lagere rendementen en Bourgondische wijnmaaktechnieken. Gaandeweg hebben Marc en Frank een eigen stijl ontwikkeld, waarin pinot, wijnjaar en wijngaard maximaal tot uitdrukking komen. Je zou het Duitser kunnen noemen: meer kersen dan bramen, meer kruiden dan eiken.   

De spätburgunder-productie is ondertussen van een verbluffend niveau, daardoor hadden de broers gaandeweg wat lucht over. Sinds 2015 zijn ze zich intensief gaan richten op witte druiven, voornamelijk weissburgunder.   

De familie leeft naar de filosofie ‘du gibst, was du bekommst’. Er wordt zoveel mogelijk in harmonie met de natuur gewerkt, hiervoor worden kosten noch moeite gespaard, wat goed is voor de wijngaard en wijn.