Andre Bonhomme

Toont alle 9 resultaten

Domaine André Bonhomme 

Domaine André Bonhomme is een biologisch familiebedrijf in Viré, de Mâcon. De Mâcon ligt tussen de Côte Chalonnaise in het noorden en de Beaujolais in het zuiden. Meeste wijnen van het domaine vallen onder AOC Viré-Clessé. André Bonhomme stond aan de wieg van deze creatie in 1998.  André begon in 1954 met 4 hectare in, wat toen nog, Mâcon-Viré heette. Tegenwoordig worden 14 hectares bewerkt. Anno nu wordt het bedrijf bemenst door dochter Jacqueline en schoonzoon Eric en kleinzoons Aurélien en Johan. 

De bodem bestaat voornamelijk uit klei met kalksteen, vergelijkbaar met de Côte. Het klimaat is duidelijk iets warmer. De productie bestaat uit 96% witte wijn van chardonnay en een klein beetje rood van gamay of pinot. 

Aurélien zat op het Lycée Viticole met Damien Jacob en de heren zijn nog steeds bevriend. André Bonhomme is een van de beste producenten van de appellatie. Er wordt feitelijk al 10 jaar biologisch gewerkt, maar de Bonhommes hadden heel lang geen zin in de rompslomp die hoort bij een officiële certificering. In 2013 hebben ze het toch maar gedaan. Je herkent de wijngaarden van de familie aan het groeien van specifieke typen hooi, geplant tussen elke tweede rij tussen de wijnstokken. Dit is een natuurlijke manier om het onkruid laag te houden en gelijktijdig stikstof toe te voegen aan de bodem. 

De wijnen omschrijven zich als krachtig, vol en rijk maar altijd loopt er een frisse, energieke draad door de wijn. Mineraliteit en spanning vindt men hier zelfs in de dikste wijnen van het domaine. De wijnen worden nog steeds elk jaar beter en het succes groeit ook ongeremd door.