Domaine Huguenot

Resultaat 1–12 van de 24 resultaten wordt getoond

Domaine Huguenot  

Familie Huguenot is sinds 1790 actief in Marsannay. Het Domaine Huguenot in huidige hoedanigheid bestaat echter sinds 1968. Biologische wijnbouw, met 23 hectare, waar niets nagelaten wordt om de hoogste kwaliteit te bereiken.   

Onder leiding van vader Jean-Louis Huguenot en zijn vrouw Eliane en sinds 1993 zoon Philippe heeft het domein flinke stappen gemaakt. De transitie van Jean-Louis en Elaine naar Philippe verliep heel natuurlijk met name door een gezonde hoeveelheid vertrouwen en communicatie. Het project wordt nu geleid door Philippe, sinds 2001 samen met zijn vrouw Valérie.    

Gevestigd in Marsannay en naam gemaakt met top-climats in ‘underdog appellaties’ als Marsannay en Fixin. Wijngaarden in Marsannay die in aanmerking komen voor een mogelijke promotie naar premier cru status zijn ‘En la Montagne’ en ‘Champs-Perdrix’. Ook hebben ze wijngaarden in Gevrey-Chambertin met oude stokken op premier cru ‘Les Fontenys’ en grand cru ‘Charmes-Chambertin’.   

Stilistisch gezien zijn de wijnen zeer trouw aan hun herkomst en boven verwachting voor dit deel van de Côte des Nuits. Pinot noir die verleidelijk is met zwoel fruit, hier en daar een rustiekere diepe ondertoon van bijvoorbeeld aardewerk, donkere mineralen of paddenstoelen. Maar altijd in harmonie met levendige zuren en een bijpassende intensiteit. Een ondergewaardeerd domein met fantastische pinot!