Domaine Jean-Charles Rion

Toont alle 5 resultaten

Domaine Jean-Charles Rion  

Domaine Rion is een kleinschalig familiebedrijf dat in totaal 6 hectare aan wijngaarden beheert in Côte de Beaune, de Côte de Nuits en de Hautes-Côtes de Nuits. De kelder is gevestigd in Nuits-Saint-Georges.   

Jean-Charles staat nu aan het hoofd van het domaine, zoon van Olivier Rion, kleinzoon van Daniel Rion. Domaine Daniel Rion werd opgericht in 1995 met 1 hectare, maar groeie snel uit tot 18 hectare, tot het overlijden van Daniel. Toen is het domaine verdeeld onder de kinderen, waar Olivier een derde van kreeg. Olivier gaf het door aan zijn zoon. Jean-Charles studeerde aan de wijnschool van Beaune. Vervolgens in 2008 tot 2010 liep hij drie jaar mee met zijn vader. In 2011 nam hij het roer over en begon aan deze grote uitdaging!  

Er wordt alleen gebruik gemaakt van eigen fruit, geen négociant-fruit. De filosofie is culture raisonnée, wat inhoudt om chemische middelen zoveel mogelijk te beperken en zo duurzaam mogelijk te werken. Het plantmateriaal is verkegen door ‘sélection massale’, wat betekent dat er verschillende stekjes worden gemaakt van bestaande, goed presterende wijnstokken. Hierdoor ontstaat er een hoge kwaliteit en grote diversiteit in de wijngaard. De wijnen zijn precies, stabiel en trouw aan hun terroir.