Chambolle-Musigny
De meest elegante pinot noir van de Bourgogne komt uit Chambolle, dat aan het einde van de 19e eeuw de naam van zijn meest beroemde wijngaard, Les Musigny, aan zijn naam heeft toegevoegd. Voor de liefhebber van elegante wijnen is pinot van de meer kalk dan kleirijke bodems van Chambolle (de vignerons zeggen: plus calcaire que argille) het summum. De AOC Chambolle is compact, 179 ha. Grands crus Les Musigny en Les Petits Musigny liggen in het zuiden, tegen Vougeot aan. Grand cru Bonnes Mares steekt in het noorden de grens met Morey Saint-Denis over. De premiers crus liggen tussen de grands crus in. Boven en onder dit blok van crus, vind je de village wijnen.
Domaine Jean-Charles Rion
Domaine Rion is een kleinschalig familiebedrijf wat in totaal 6 hectare aan wijngaarden beheert in Côte de Beaune, de Côte de Nuits en de Hautes Côtes de Nuits. De kelder is gevestigd in Nuits-Saint-Georges.
De familie is begonnen in 1995 met 1 hectare in Côte de Nuits-Villages. Langzaam is het domaine uitgebreid tot de huidige 6 hectare. Er wordt alleen gebruik gemaakt van eigen fruit, geen negociant activiteiten. De filosofie is culture raisonnée , wat inhoudt om chemische middelen zoveel mogelijk te beperken en zo duurzaam mogelijk te werken.Jean-Charles staat nu aan het hoofd van de domaine, zoon van Olivier Rion, kleinzoon van Daniel Rion. Jean-Charles studeerde aan de wijnschool van Beaune. Vervolgens in 2008 tot 2010 liep hij drie jaar mee met zijn vader. In 2011 nam hij het roer over en begon aan een groot avontuur.
Chambolle-Musigny Aux Beaux Bruns
Dit is een bijzondere wijngaard in het hart van het dorp Chambolle. Bijzonder omdat een deel van de wijngaard (hoger gelegen) premier cru is en een ander deel village niveau. De 0,32 hectare van Domaine Rion is het village gedeelte. De stokken stammen uit 1975 en 1980, de wijngaard is klassiek Chambolle met veel kalk en een beetje klei. De druiven worden met de hand geoogst en 100% ontsteeld. Daarna een koude pre-fermentatie maceratie en een maceratie van 15 à 20 dagen. Rijping in Frans barrique, met een deel nieuw hout. Botteling vindt plaats 13 maanden na de oogst.