Domaine Chantal Lescure

Toont alle 12 resultaten

Chantal Lescure    

Domaine Chantal Lescure, gevestigd in Nuits-Saint-Georges, is opgericht in 1975 door de gelijknamige dame, destijds werden de druiven nog verkocht. Na haar dood namen haar zonen Thibault en Aymeric Machard de Gramont het over, hoewel zij het uitbesteden aan wijnmaker François Chaveriat. François was wijnmaker van de négociant die voorheen hun druiven verwerkte, hij had het terroir dus reeds in z’n vingers. Bij zijn komst in 1996 ging het domein direct op de schop, de biologische werkwijze deed zijn intrede. Sinds 2000 volledig biologisch en in 2009 gecertificeerd. François is naar ons idee een van de meest inspirerende figuren van de Bourgogne, wat een passie en kennis!   

Het domein beheert 18 hectare verspreid van Meursault in de Côte de Beaune tot aan Chambolle in de Côte de Nuits. Hoogtepunten voor de terroir liefhebbers: 0,42 hectare in Vosne-Romanée “Les Suchots” en 0,3 hectare op Clos de Vougeot in lieu-dit “Montiotes”, hooggelegen tegen het château zelf aan en een van de mooiste stukken van de clos. Verder belangrijke en prachtige wijngaarden in voornamelijk Pommard en Nuits-Saint-Georges zelf.    

Het wijnmaken is typisch Bourgondisch te noemen en aan de non-interventie kant. Wilde gisten, hele ontsteelde druiven (geen kneuzing voor fermentatie) en een lange rijping van 18 maanden sur lie in een koude kelder. Na deze lange rijping blijkt eenmaal overhevelen een maand voor bottelen genoeg om niet te hoeven klaren noch filteren.    

De wijnen van Domaine Chantal Lescure zijn wellicht minder bekend op de internationale markt, jarenlang ‘under the radar’ gebleven, maar in Frankrijk, sinds jaar en dag een vereerd domein bekend om zijn kwaliteit en consistentie.