Rene Cacheux

Resultaat 1–12 van de 19 resultaten wordt getoond

René Cacheux  

De wortels van Domaine René Cacheux gaan terug tot het begin van de 20e eeuw (dus vlak na de phylloxera), toen Francois Blee in Vosne neerstreek. In 1966 veranderde de naam van het domein in Domaine Cacheux-Blee en in 2004 in René Cacheux & fils. Deze fils is Gerald, die, voordat hij in de voetsporen van zijn ouders trad, vijftien jaar werkte voor Armelle et Bernard Rion, ook in Vosne. Gerald is een man die niet schuwt voor hard werken. Met veel determinatie , bloed zweet en tranen heeft hij zijn doel bereikt. De kwaliteit van de wijn is enorm verbeterd. Lage rendementen, biologische wijnbouw, strenge selectie.  

René Cacheux is een klein domein, amper meer dan 3 ha, maar van die 3 ha is 1 ha Premier Cru Suchots (tussen twee Grand Cru’s; Romanée Saint Vivant en Echézeaux), een der beste Premiers Cru’s van Vosne-Romanée. Daarmee is René Cacheux één van de grootste eigenaren van Les Suchots. Verder drie regionale wijnen, een Vosne, een Chambolle en premier cru les Beaux Monts.  

In de kelder een heldere filosofie; volledige ontsteling van de trossen voor een koude maceratie. Er is 18 maanden rijping met ongeveer 10% nieuw eikenhout voor regionale wijnen, 20-30% voor de villages en  30-40% nieuw hout voor de 1er Crus – van een blend van 3 kuipers. Bottelen gebeurd zonder filtratie. De wijn vinden zijn gemaakt op hun zuurgraad, zoals het hoort in de Bourgogne.