Gérard Perse
Gérard Perse was al eigenaar van de beroemde landgoederen Pavie, Pavie-Decesse, Monbousquet en Bellevue-Mondotte en heeft nu “Esprit de Pavie” gecreëerd in de appellatie Bordeaux. Niet te verwarren met de tweede of derde wijn van Château Pavie zelf.
Fruit voor deze wijn komt uit een grote diversiteit aan terroirs gelegen op de zuidelijke hellingen van de Dordogne-vallei, deels in Saint-Émilion of net daarbuiten ook in de opkomende Côtes de Castillon. De wijngaarden liggen grofweg op drie verschillende bodemsoorten, allen bekend in Bordeaux: zand & gravel, klei hellingen, klei-kalksteenplateaus. Esprit de Pavie geniet van dezelfde zorg en aandacht bij het maken van wijn als zijn illustere broers en zussen om de hoge kwaliteit van elke fles te garanderen. Gevaarlijk lekker dit!
Esprit de Pavie Bordeaux
Systematisch, elk jaar vindt er een groene oogst plaats. Dit is van groot belang bij wat jongere aanplant! Alcoholische gisting begint op natuurlijke wijze in temperatuur gecontroleerde tanks. Na enkele weken in het vat vindt de malolactische gisting plaats. De wijnen rijpen gedurende 15 maanden in Frans eikenhouten vaten die al een keer zijn gebruikt voor Château Pavie en Château Monbousquet. De blend is 70% merlot en 30% cabernet franc.