Bio

Château de La Dauphine Fronsac 2019

 29,00

Op voorraad

10% korting vanaf 6 flessen, ook assorti

Artikelnummer: FRON003 Categorieën: , Tags: , , , ,

Deel deze wijn via:

Beschrijving

Fronsac  

AOC Fronsac en daarbij in een adem AOC Canon-Fronsac, zijn twee kleine appellaties aan de rechterover van Bordeaux. Net ten westen van Pomerol en Saint-Émilion. Canon-Fronsac ligt geheel binnen Fronsac en is geografisch een soort Franse variant van het “classico DOC concept” in Italië, waar oudere kernappelaties omringd worden door, “inferieur” terroir. Deze dage is Fronsac en Canon-Fronsac een soort springplank naar het echte werk; Pomerol en Saint-Émilion. Vroeger, in de 18e en 19e eeuw was dat wel anders. Fronsac was vele malen beroemder. Sterker nog, de allereerste écht grote wijnen van de rechteroever zijn geproduceerd in Canon-Fronsac in 1730, lang voordat men enige hoge pet op had van de nu bewierookte grote broeder appellaties net ten oosten.   

Het terroir onderscheidt zich door grotere concentraties zandsteen, samen met het beroemde kalksteen waar Saint-Émilion bekender voor is. Merlot en cabernet franc domineren ook hier. Het terroir is overwegend koeler, daar speelt de bodem een grote rol in, maar ook de nabijheid van de Dordogne-rivier. De prijs-kwaliteit is scherp en vergeet vooral niet Fronsac of Canon-Fronsac te kopen in de heetste jaren, zoals ’18 en ‘20. Fronsac is een typische rechteroever wijn en het meest vergelijkbaar in stijl met Pomerol; zijdezacht, rijk en rond met structuur, rijpingspotentieel en bovenal veel drinkplezier.  

Château de La Dauphine  

Château de La Dauphine is een biologisch top château in Fronsac. Ze hebben verschillende biodynamische werkwijzen geadopteerd. Het bevat een totaal van 53 hectare met het leeuwendeel van de aanplant merlot, aangevuld met cabernet franc. Het is, zeker voor het gebied, een veelzijdige producent want ze maken naast een Grand Vin en een tweede wijn ook rosé en wit (1 hectare sauvignon / sémillon). Wij zien een grote toekomst voor La Dauphine, uiteraard vanwege het sublieme terroir in de streek maar ook vanwege de ‘state of the art’ chai die geheel op zwaartekracht functioneert. Alle apparatuur is van het hoogste niveau en Michel Rolland de Flying-Winemaker is consultant Oenoloog. Wat een kwaliteit en genoeg ruimte voor groei!   

Le Grand Vin – Château de La Dauphine  

De eerste wijin van Château de La Dauphine is gemaakt van 85% merlot en 15% cabernet franc. Selectie van het beste fruit van het château. Alles in de kelder is gedaan op zwaartekracht, vanaf aankomst in de chai tot uiteindelijke botteling. Fermentatie op 28°C, 30 dagen maceratie, 12 maanden rijping op hout waarvan 30% nieuw.  

Extra informatie
Appellatie

Druif

,

Inhoud

Jaar

Kleur

Land

Producent

Regio

Bio

Biologisch

Château de La Dauphine Fronsac 2019
Château de La Dauphine Fronsac 2019

Op voorraad