Philippe Cheron

Resultaat 1–12 van de 25 resultaten wordt getoond

Domaine Philippe Cheron     

Domaine Philippe Cheron is een kleinschalig familie domaine van hoogwaardige kwaliteit, 5 hectare groot. Opgericht eind jaren ‘30. Met de volledige focus op pinot noir, wordt er met veel aandacht voor detail gewerkt.   

De huidige wijnkelder is gevestigd in het historische centrum van Nuits-Saint-Georges. Maar wijngaarden zijn verspreid over de Côte de Nuits tot aan Gevrey. Clos Vougeot en Charmes-Chambertin, beide grand cru’s, zijn hun pronkstukken. Daarnaast bezit het domaine fraaie climats in Gevrey-Chambertin, met onder andere La Romanée (monopole) en Champonnet, beide premier cru. Vosne-Romanée Les Barreaux is een underdog van topkwaliteit. Het grootste deel van deze climats bestaan uit oude stokken; 70% is ouder dan 50 jaar.  

In de wijngaard wordt gestreefd naar een steeds natuurlijkere werkwijze. Bemesting bestaat uit het louter verrijken van de wijngaarden met compost, wat helpt bij het microbiële leven en de bodembalans. Ze gebruiken geen herbiciden meer, deze zijn vervangen door natuurgras en intensiever ploegen. Ook worden er geen insecticiden meer gebruikt. De paring van ongewenste insecten wordt verstoord, en er is een aanzienlijke toename van nuttige hulpfauna in de wijngaard.   

In de kelder volgt hij de principes van Bourgogne legende Henri Jayer. Een lange koude schilweking, zonder steeltjes, van 4 à 5 dagen voor maximale aromatische expressie van de druif. Daarna een lange rijping met de fijne gisten op 50% nieuw hout. Wat een wijnen, wat een precisie, dit is Bourgogne van de bovenste plank!