Irancy
In de negentiende eeuw waren Chablis en omstreken bekend om hun rode wijnen, grotendeels van pinot noir. Aan het einde van de negentiende eeuw heeft de phylloxera de pinot grotendeels uitgeroeid en is chardonnay aangeplant. In Irancy is echter altijd een beetje rood blijven staan. De bodem bevat hier wat meer klei en dat is goed voor pinot. Daarnaast vind je ook césar, een oude kruising tussen pinot noir en argant uit Spanje, een druif die ooit door de legers van Caesar naar deze streek is gebracht. Stap voor stap is Irancy gegroeid naar 190 ha. In 1999 kreeg de streek de AOC Irancy.
Klassieke Irancy bestaat voor 90-95% uit pinot noir en voor 5-10% uit césar. César voegt kleur en tannines toe.
Clotilde Davenne
Het domein van Clotilde Davenne heet ook Les Temps Perdus, naar “de vrije tijd” die zij aan haar eigen wijngaarden besteedde naast haar werk als eerste wijnmaker van het grote Chablis huis Jean Marc Brocard (te vinden bij Gall & Gall). In 2006 heeft zij Brocard vaarwel gezegd en werkt zij alle dagen in haar eigen domein. Clotilde maakt een groot aantal verschillende wijnen, voor een groot deel van haar eigen wijngaarden vol oude stokken rond Prehy, ten zuiden van Chablis. Voor haar grands crus koopt zij druiven van bevriende wijnmakers, die net als Clotilde hebben gekozen voor duurzame wijnbouw gericht op kwaliteit. De wijnen van Clotilde combineren een duidelijk terroirstempel en de hand van de wijnmaakster: optimaal rijp fruit en mooi extract.
Irancy
De Irancy van Clotilde is een blend van 92% pinot en 8% césar, samen aangeplant in de wijngaard Le Paradis. Vergist op staal . 2/3 rijpt 12 maanden in tank en 1/3 in oude vaten. Aroma’s van rode kersen, bosaardbeien, zoethout en rode bieten.