Marsannay
Marsannay is de meest noordelijke appellatie van de Côte de Nuits, direct grenzend aan Dijon. Het heeft pas sinds 1987 zijn eigen appellatie. Uniek in de zin dat hier wit, rosé en rode wijn gemaakt mag worden binnen een appellatie, AOC Marsannay. De geologie is een ratjetoe. Je vindt hier zowel Bathonian en Bajocian kalsteen (de ideale ondergrond voor Pinot Noir) als rivierslib, nat en vruchtbaar, waar vooral in droge jaren goede Pinot kan worden geoogst. Pinot is meer aangeplant dat chardonnay en voor witte wijn dient het dorp zijn karakteristieken nog uit de kristalliseren.
Georges Lignier
Een van de grote families van Morey is de familie Lignier. Op dit moment zijn er tenminste vier producenten die deze naam dragen: Hubert Lignier, Georges Lignier, Lucie & Auguste Lignier en Lignier Michelot. De juwelen in de kronen van alle Ligniers zijn hun percelen in de Clos de La Roche en de Clos-Saint-Denis. Hubert Lignier gold lange tijd als een van de beste domaines van de appellatie, maar dit domein is sinds het overlijden van Romain op zoek naar een nieuwe balans. Georges Lignier staat onder de leiding van neef Benoît Stehly en maakt sindsdien grote sprongen vooruit. Zeer hoge waarderingen.
Marsannay Blanc
Fruit afkomstig van perceel ‘En la Verde’, 22 are groot. Opbindsysteem is, voor de Bourgogne typische, ‘guyot’. Bodem van klei en kalksteengrind. Veel wind en luchtstroming uit de vallei, waardoor het terroir een grote temperatuurschommeling tussen dag en nacht laat zien. Goed voor aromatische expressie van de druiven. Direct geperst, fermentatie in barrique. Daarna bâtonnage een keer per twee weken, geen klaren of filteren. Gebotteld na 10 maanden rijping.