Bourgueil
In Bourgueil bevinden de meeste wijngaarden zich op zuidelijke hellingen, die beschermd worden tegen de wind uit het noorden door een bosrijk plateau. Rode wijnen staan hier centraal en worden grotendeels gemaakt van cabernet franc. Net als in Chinon en Saint-Nicolas-de-Bourgeuil mag slechts 10% van de aanplant in de wijngaard bestaan uit cabernet sauvignon. In de gevarieerde bodem tref je hier tufsteen en zand aan. Over het algemeen zijn de wijnen wat steviger en boerser dan die uit Chinon.
Domaine Amirault – Clos des Quarterons
De familie Amirault is een van de grote wijnfamilies in Saint Nicolas. Le Clos des Quarterons is al 180 jaar in de familie. Xavier en Agnes zijn altijd op zoek naar de essentie van hun terroir. Minimale interventie is hun uitgangspunt in de wijngaard en bij het maken van de wijn. Het domein is biodynamisch gecertificeerd.
Clos de la Gaucherie
Amirault Clos de la Gaucherie is een van de laatste drie historische Clos van de appellatie Bourgueil. Gelegen ten oosten Restigné wat weer net naast Bourgeuil ligt. Een bijzondere plek met een bodem rijk in Turonian kalksteen (een tijdperk toen Frankrijk de bodem van een oceaan was). Hand geoogst in optimale rijpheid. Volledige ontsteling en voor een tweede keer gesorteerd op kwaliteit in de kelder. Natuurlijke vergisting en een pigéage (onderdompeling van de drijvende schillen) met de voet. De wijn rijpt in grote oude vaten van 500 liter gedurende 14 maanden.
Muziekale begeleiding: