Conca de Barberà

Toont alle 5 resultaten

Conca de Barberà

Het plaatsje Barberà de la Conca en de omliggende DO Conca de Barberà ligt in het noorden van de provincie Tarragona in Catalonië, 100 km ten oosten van Barcelona. Hier rijzen de bergen het hoogst van alle wijn producerende gebieden in Catalonië. Daarmee is het gebied ook gelijk het koelste van Catalonië. Sneeuw is hier geen uitzondering in de koude en strenge winters, maar de zomers zijn heet en droog. De bodem bestaat uit donker kalksteen, vrij los en arm van karakter.

Zeer geschikt voor cava productie. Dat is niet gek met de hoogte, het koelere klimaat en de uitermate geschikte kalksteenbodem. De cava productie is nog steeds dominant in het gebied maar langzaam neemt het aandeel stille wijn toe. Miguel Torres, grootse Catalaanse wijnmaker, zag het potentieel voor productie van topwijnen in het gebied. Hij heeft hier een landgoed waar twee van zijn meest prestigieuze single-vineyards vandaan komen; witte ‘Milmanda’ en rode ‘Grans Muralles’.

Belangrijkste rode druivenrassen zijn trepat, garnacha, ull de llebre (tempranillo) en cabernet sauvignon. Voor witte druiven zijn macabeo, parellada en chardonnay leidend.