Een 9 voor de Blanc de Noir 2011 van Meyer Näkel !

https://proefschrift.nl/er-is-meer-dan-rood-in-de-ahr/?fbclid=IwAR3kPbHjl_tUvXQ7NlZww-DQrHvcscUjDkZp-qKPXeIbxtlggpcXh05XceU

Bij de proeverij van Proefschrift kreeg onze Blanc de Noir Illusion van Meyer Näkel een 9!

Gerecht: Glas en Noot

Zoete aardappel-glassnoodle, komkommer, pittige cashewcrème, zacht gegaarde inktvis

9

Illusion Blanc de Noir, Meyer-Näkel, Ahr, Duitsland 2011
Spätburgunder, oranjegele kleur, intens, vol, goede zuren, crèmig, geur- en smaaktonen volgen elkaar op, rijp, mooie concentratie, volume, sappig, verrassend, gastronomische wijn, mooi bij wit vlees en wild, schitterend ontwikkeld (13%.

Wijn & spijs
De rijpe en complexe wijn van Meyer-Näkel gaat in eerste instantie over het gerecht heen. Maar dankzij de kruidige tonen van het gerecht wordt de balans hersteld. Er ontstaat een verrassend goede aansluiting tussen wijn en gerecht en de combinatie is rijk en aromatisch.