Bourgogne

Bourgogne is de meest illustere en complexe wijnstreek op aarde. Bourgogne is terroir, UNESCO Werelderfgoed. Iedere wijngaard is uniek.

De streek heeft een rijke geschiedenis, de Bourgondiërs maken al meer dan 1000 jaar wijn. Bourgognes staan bekend als de meest verfijnde wijnen ter wereld.

Wijn op Dronk is gespecialiseerd in Bourgogne wijnen en heeft meer dan 200 verschillende Bourgognes op voorraad. Zo is er voor iedere smaak een perfect passende wijn.

Onze bourgognes voldoen allemaal aan de 5 eisen die wijnen van Wijn op Dronk kenmerken:

  1. de wijn is een precieze uitdrukking van de druif; gezond en rijp en zo natuurlijk mogelijk bewerkt.
  2. iedere regio, ieder dorp, iedere wijngaard heeft zijn eigen klimaat en geologie, die wijn uniek maken en dat proef je allemaal.
  3. ieder wijnjaar is anders en de wijn laat de eigenheid van het jaar zien.
  4. iedere wijnmaker heeft zijn eigen manier om terroir te laten spreken en de stijl van de maker herken je in al zijn wijnen
  5. de wijn heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Wijn op Dronk gaat regelmatig bij de vignerons op bezoek om ze beter te leren kennen en de pareltjes weg te snoepen. Onze medewerkers helpen ook regelmatig bij de oogst, zodat we hands-on kennis hebben van het hele vinificatie proces.

Arend-Jaap van der Lely

DipWSET Weinakademiker

 

Bourgogne wijnen komen uit verschillende regio’s, elk met een eigen specifiek karakter. Vier van deze regio’s bevinden zich in het hart van Bourgogne, in een smalle strook van 120 kilometer tussen de steden Dijon en Mâcon. Deze grootste wijnregio’s van de Bourgogne zijn Chablis, Côte de Nuits, Côte de Beaune en de Mâconnais.

Het hart van de Côte de Nuits bestaat uit Marsannay, Fixin en Gevrey-Chambertin. Het hart van de Côte de Beaune uit Meursault, Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet.

De rode wijnen worden doorgaans gemaakt met pinot noir, de witte met chardonnay. Je proef bij Wijn op Dronk Chardonnay en Pinot noir in hun enorme diversité Bouguignonne. Wijn op Dronk heeft daarnaast ook bourgogne wijnen waarin gamay, grenache, marsanne, rousanne, aligoté, chardonnay of sauvignon blanc is verwerkt.

.

 

 

Onze producenten in de Bourgogne zijn: