Christian Clerget

Toont alle 4 resultaten

Domaine Christian Clerget  

Domaine Christian Clerget is een biologische wijnproducent in Vougeot, Côte de Nuits. De 6 hectare concentreren zich rond de fermentatiekelder van het landgoed. Wijngaarden in Chambolle-Musigny, Morey-St-Denis, Vougeot en Vosne-Romanée, waar Pinot Noir-druiven het hoogtepunt van hun glorie bereiken. Christian is de vijfde generatie in lijn van de familie.   

Naast Christian staat Isabelle zijn vrouw, en hun dochter Justine Clerget is sinds kort ook onderdeel van het project. Justine stond erop dat de biologische certificering behaald zou worden en in 2017 gebeurde dat ook. Het domaine werkte echter al langere tijd op een biologische manier zonder pesticiden, herbiciden, chemische behandelingen of meststoffen.  

In de kelder worden pigeage en pump-overs worden tot een minimum beperkt, wat leidt tot elegantie extractie om het terroir maximaal te laten spreken. De druiven worden bijna in elk jaar volledig ontsteelt. Nadat de malolactische fermentatie klaar is steekt Christian de wijnen over. Voor rijping kiest Christian een approche lente. Tussen achttien en twintig maanden, maximaal 40% nieuw barrique voor de Échézeaux Grand Cru en Vougeot 1er Cru ‘Les Petits Vougeots’ en ronde de 30% voor de village wijnen. Het doel bij het wijnmaken is om de wijngaard door te laten schijnen in de wijn. Geweldige pinots uit het hart van de Côte de Nuits, zeer gastronomisch en verfijnd!