Au Pied Du Mont Chauve

Resultaat 1–12 van de 21 resultaten wordt getoond

Au Pied du Mont Chauve    

De familie Picard is met Au Pied du Mont Chauve (de voet van de kale heuvel) sinds 1997 gevestigd in Château de Chassagne-Montrachet, een fabelachtige locatie. In de Bourgogne, midden op de Côte de Beaune, net onder de wereldberoemde en ook heilige Montrachet heuvel.   

Ze beheren 30 hectare wijngaarden waaronder beroemde grand cru ‘s Corton en Corton-Charlemagne. Ook schitterende premier cru ‘s in Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet als ‘La Maltroie’, ‘Les Caillerets’, ‘Les demoiselles’ (grenzend aan Le Montrachet). Het bedrijf werkt alleen met pinot noir en chardonnay. Momenteel beheren ze een indrukwekkende 30 hectare aan biodynamische wijngaarden.  

Aan het hoofd van het domein staat Francine Picard, dochter van Michel Picard. Een ijverige vrouw, serieus en gepassioneerd. Ze werkt sinds 2010 met grote toewijding zoveel mogelijk in lijn met de natuur. De wijnen zijn op haar gaan lijken. Francine’s harde werken betaald zich uit, de bodem en zijn biodiversiteit zijn met met sprongen vooruit gegaan. Dit is het levende bewijs van ‘osmose’ tussen mens, plaats en wijnrank. Dit is Bourgogne op zijn best!   

LET OP: Bourgogne liefhebbers en ‘terroir geeks’; dit zijn uiterst precieze wijnen en het aanbod van zoveel belangrijke climats in een klein gebied van de Côte de Beaune is heel erg gaaf!