Domaine la Fourmone

Toont alle 9 resultaten

Domaine la Fourmone  

Domaine la Fourmone is een biologisch familiebedrijf in Vacqueyras in de richting van Gigondas, de zuidelijke Rhône. De boerderij bestaat al sinds 1765 als tarwe producent. Fourmone betekend dan ook tarwe, van het Latijnse woord formentum. Langzaam werden er meer en meer wijnstokken aangeplant. Nu is La Fourmone bekend om zijn volle, loepzuivere wijnen van grenache en syrah.  

Marie Therese Combe is de vrouw achter La Fourmone, dat zij leidt samen met haar kinderen Florentine en Albin. In de winter, als de wijnranken minder aandacht nodig hebben schildert Marie Therese. Maar een stukje poëzie is ook nooit weg: Onze wijnen zijn de nederige getuigen van zijn natuurlijke essenties. De balans tussen de warmte en vocht maakt het een meridionale olfactorische hotspot die we beschermen. Provence is de geur van tijm, rozemarijn, bremstruik en Aleppo-den.  

In totaal beheert het domaine 37 hectares. Waarvan 20 hectare rond de boerderij zelf in Cru Vacqueyras, ook 10 hectare in Cru Gigondas op de zuidelijke helling van de Dentelles de Montmirail en 7 hectare Côtes du Rhône.   

De wijnen zijn allen spontaan vergist en gerijpt in beton. Er wordt geen hout gebruikt, om een pure en ongemaskeerde uitdrukking van het terroir te vervaardigen. Dit is iets wat grenache sowieso goed ligt, maar in de praktijk is dit feit een groot onderscheidend vermogen van het domaine. De wijnen zijn zeer consistent, evenwichtig, zacht en vol.