Domaines Tatin

Resultaat 1–12 van de 15 resultaten wordt getoond

Chantal Wilk, Maroussia en Jean Tatin  

Chantal Wilk en Jean Tatin namen in 1988 de graanboerderij over van Jeans vader, Raymond. Samen met granen begonnen ze in die tijd met het telen van aardbeien en suikermaïs. Niet snel daarna ontdekten ze het potentieel in de bodem voor wijnbouw, begin jaren 90 gingen de eerste wijnstokken de grond in.  

De wijngaarden van het domaine zijn verspreid over verschillende communes, Quincy, Reuilly en Preuilly aan de Cher rivier. Het overkoepelende Domaine Tatin is onderverdeeld in Domaine du Tremblay en Domaine des Ballandors (voornamelijk Quincy) en Les Demoiselles Tatin (Reuilly en Preuilly). De terroirs zijn voor gebieden die hemelsbreed nog geen 15 km uit elkaar liggen verrassend verschillend. In Quincy vinden we veel zandgronden soms met gravel, soms met leem. In Reuilly vinden we meer hellingen van kalk en mergel en zand/gravel terrassen.  

Ondertussen is Maroussia, de derde dochter van Chantal en Jean, hoofd wijnmaakster en chef wijngaard. Na het afronden van BTSA Viticulture Œnologie en een landbouwtechnische school in Toulouse is ze in 2010 teruggekeerd naar huis. Langzaam maar zeker heeft ze het roer overgenomen, ze vaart een gelijke koers als paps en mams: minimale interventie en biologische werkwijze (certificaten: Terra Vitis et Haute Valeur Environnementale) met als doel om pure terroirwijnen te maken. In iedere wijn is de unieke wisselwerking tussen weer, wijngaard en mens terug te vinden.