Mâconnais
De Mâcon ligt tussen de Côte Chalonnaise in het noorden en de Beaujolais in het zuiden. Het is het laatste stukje land van klassieke kalksteen en krijt. Net ten zuiden van Pouilly-Fuissé wordt de bodem ineens zwart graniet. In de Mâcon bestaat er nog een gezonde afwisseling tussen weilanden en akkers. Het is hier zonniger, warmer en droger dan in de Côte d’Or. De wijnen, chardonnay, pinot noir en gamay zijn voller dan de wijnen uit de Côte d’Or; chardonnay heeft vaak een tropisch randje en pinot en gamay geven aroma’s van bramen en kruiden. Ambitieuze wijnmakers schuwen vaak niet om de wijnen een flinke stoot nieuw eiken fust mee te geven. Daar hoort rijp oogsten en lange rijping op de fijne gisten met sporadische bâtonnage ook bij.
Bonhomme
André Bonhomme begon in 1954 met 4 hectare in, wat toen nog, Mâcon-Viré heette. Tegenwoordig worden 14 hectares bewerkt. André Bonhomme stond aan de wieg van de creatie van de AOC Viré-Clessé in 1998. Anno nu wordt het bedrijf bemenst door dochter Jacqueline en schoonzoon Eric en kleinzoons Aurélien en Johan. Aurélien zat op het Lycée Viticole met Damien Jacob en de heren zijn nog steeds bevriend. André Bonhomme is een van de beste producenten van de appellatie. Er wordt feitelijk al 10 jaar biologisch gewerkt, maar de Bonhommes hadden heel lang geen zin in de rompslomp die hoort bij een officiële certificering. In 2013 hebben ze het toch maar gedaan. Je herkent de wijngaarden van de familie aan het groeien van specifieke typen hooi, geplant tussen elke tweede rij tussen de wijnstokken. Dit is een natuurlijke manier om het onkruid laag te houden en gelijktijdig stikstof toe te voegen aan de bodem.
De wijngaarden van het domaine liggen in de gemeenten Viré en Clessé. De bodem bestaat voornamelijk uit klei met kalksteen.