Saint-Bris
Saint-Bris is de enige plek in de Bourgogne waar sauvignon blanc wordt verbouwd. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat Saint-Bris op dezelfde breedtegraad als Pouilly-sur-Loire ligt en een zelfde terroir heeft: Kimmeridgian klei met veel fossielen. Kalksteen zorgt voor een goede waterhuishouding en la terre blanche zorgt voor weerkaatsing van de zon, wat weer goed is voor de fotosynthese. Sinds 1995 heeft Saint-Bris een eigen appellatie.
Clotilde Davenne
Het domein van Clotilde Davenne heet ook Les Temps Perdus, naar “de vrije tijd” die zij aan haar eigen wijngaarden besteedde naast haar werk als eerste wijnmaker van het grote Chablis huis Jean Marc Brocard (te vinden bij Gall & Gall). In 2006 heeft zij Brocard vaarwel gezegd en werkt zij alle dagen op haar eigen domein. Clotilde maakt een groot aantal verschillende wijnen, voor een groot deel van haar eigen wijngaarden vol oude stokken. Je vindt haar wijngaarden rond Préhy en Saint-Bris-le-Vineux, ten zuiden van Chablis. Voor haar grands crus koopt zij druiven van bevriende wijnmakers, die net als Clotilde hebben gekozen voor duurzame wijnbouw, gericht op kwaliteit. De wijnen van combineren een duidelijk terroir stempel en de hand van de wijnmaakster: optimaal rijp fruit en mooi extract.
Krachtige sauvignon blanc met stuivende aroma’s van sereh, citroenschil en quinine.