Gilles Morat
In 1997 zijn Gilles en Joëlle het domaine Gilles Morat gestart. Een carrière switch, na 15 jaar in de elektronica-industrie gewerkt te hebben. Gilles vond het tijd om terug te gaan naar zijn geboortedorp, zijn opa en vader van hadden eigen wijngaarden in Vergisson, maar verkochten de druiven aan de négociants. Gilles wilde graag wijn maken en studeerde aan de wijnschool in Davaye. Hij nam de wijngaarden van zijn vader over en kocht er percelen bij. Het wijnhuis is gelegen in Vergisson op een helling die bekend staat als Châtaigneraie-Laborier, een kastanje plantage uit de 19de eeuw. De wijngaarden zijn verdeeld over vijf percelen, 4 in Pouilly-Fuissé en 1 in Saint-Véran. Gilles heeft gekozen voor biologische wijnbouw: geen gewasbescherming, ploegen en onkruid wieden, handpluk. Hij oogst, vinifieert en bottelt zijn percelen apart. Het resultaat is een vijftal loepzuivere wijnen met ieder een duidelijke uitdrukking van terroir. Gilles is zeer precies en werkt methodisch en superschoon. Bij een rondleiding in de kelder en het zien van een fruitvlieg ben je hem kwijt, eerst de fruitvlieg en dan zijn gasten. De wijngaarden van Morat liggen allemaal op de steile hellingen met een oostelijke expositie in Vergisson, het hart van de AOC Pouilly-Fuissé. De beroemde Roche de Vergisson kenmerkt het dorp. De wijngaarden liggen tussen de 300 en 450 meter boven de zeespiegel
Roche Mer
Roche mer is een cuvée naam en een blend van twee lieux-dits; ‘Les Châtaigniers’ en ‘La Rapie’. Beide oostelijke expositie, profiterend van de ochtendzon, 330 en 200 meter hoogte, hellingsgraad 25% en 5%. Aanplant begon in 1954 en de laatste herplant was in 1983. Kalkrijke bodem met klei. Alles handgeoogst en in kleine kratjes vervoerd naar de kelder. Fermentatie en rijping in houten vaten. Op de fijne lie, in hout gedurende 10 maanden.