Domaine Bachey Legros

Resultaat 1–12 van de 27 resultaten wordt getoond

Domaine Bachey-Legros  

Domaine Bachey-Legros in Santenay had een aantal zeer goede wijngaarden met oude stokken dat het potentieel niet volledig benutte. De meeste druiven werden verkocht aan négociants in Beaune. Met de komst van een nieuwe generatie (Samuel en Lénaïc; de laatste heeft stage gelopen bij Vincent Bouzereau) is dit aan het veranderen. De 18 hectare zijn verspreid over Maranges, Santenay, Meursault en Chassagne-Montrachet. Eruit springende wijngaarden zijn premier cru’s Morgeot in Chassagne en Les Chevalières in Meursault. Le Goty in Maranges is bijzonder aangezien het extreem oude stokken zijn en een wijn produceert die consistent zijn status ruimschoots overtreft.   

Bachey-Legros is door Decanter op de lijst ‘Domaines to watch’ gezet. In 2017 is Bachey-Legros door vaktijdschrift Bourgogne Aujourd’hui genomineerd als Producteur de l’annee. De pinots uit Santenay en Maranges en de chardonnay’s uit Chassagne behoren inmiddels tot de besten van deze appellaties.  

Dit succes is mede uit te leggen door lagere rendementen en strengere selectie. Voor de witte wijnen kiezen de broers nu voor een wat meer reductieve, zuurstofarme manier van wijn maken. Dit accentueert het vuursteen-achtige karakter van Chassagne. Het plukmoment is cruciaal voor balans en uiteindelijke kwaliteit, hier zijn grote stappen gemaakt.   

De rode wijnen komen van zulke oude stukken dat het devies minimaliste is, de druiven hebben nauwelijks hulp nodig om te worden tot bijzondere wijnen. De rode wijnen zijn zeer elegant en verfijnd maar trillen op een hoge frequentie, ook hier is balans essentieel.