Pierre Naigeon
De wortels van het domein van Pierre Naigeon gaan terug tot 1890, toen in de Bourgogne een nieuw begin moest worden gemaakt. De phylloxera had alle stokken vernietigd en de wijngaarden werden opnieuw geplant met ranken geënt op Amerikaanse onderstokken. Vatenmaker Fernand Naigeon had moeite om al zijn vaten te verkopen en begon deze daarom maar zelf te vullen. Maison Naigeon was geboren. Een paar generaties verder heeft kleinzoon Pierre een heuse naam neergezet. Onlangs heeft Pierre zijn bedrijf verkocht, maar hij blijft wel adviseren. Het domaine telt 60 grote en kleine wijngaarden, samen 11,5 ha, waaronder percelen met veel oude stokken in grands crus Bonnes Mares en Charmes-Chambertin. De wijnmakerij staat op het industrieterrein van Gevrey, niet romantisch, wel praktisch. De table de tri heeft Pierre overgenomen van Domaine de la Romanée-Conti. Het bijzondere van Pierre Naigeon is dat ieder perceel apart wordt gevinifieerd. Dit betekent dat er alleen al 8 verschillende Gevrey’s worden gemaakt. Pierre Naigeon werkt met groot respect voor de natuur. Sinds 2019 is het huis biologisch gecertificeerd. Aan veel wijn wordt zelfs bij de botteling geen sulfiet meer toegevoegd. De wijnen van Pierre Naigeon blijven voor een groot deel in Frankrijk. Veel gaat naar *** restaurants, waaronder L’Arpège, Ledoyen, L’Astrance en Paul Bocuse.
Point G. Grenache Vin de France
Grenache uit Valence vergist op demi-muids en gerijpt in Gevrey-Chambertin, sans souffre.