Mark Haisma
Mark Haisma is een Australiër met een Franse vader en een Nederlandse moeder. Hij was 10 jaar lang wijnmaker van Yarra Yering, waar hij het vak leerde van Bailey Carrodus, doctor in fysiologie en een van de pioniers van de inmiddels zo gelauwerde Yarra Valley, een van de letterlijk en figuurlijk coolste wijnregio’s van Australië. De liefde bracht Mark naar Europa. Sinds 2009 maakt hij zijn eigen wijn in de Bourgogne. Hij behoort tot de groep van micro-negociants, jonge, zeer getalenteerde wijnmakers zonder eigen wijngaarden. Zij kopen hun druiven van wijngaard eigenaren die niet of maar een gedeelte van hun oogst bottelen. “Kopen” is eigenlijk niet het goede woord. De micro’s bemoeien zich zeer met het werk in de wijngaard om er voor te zorgen dat de druiven die zij per kilo moeten afrekenen van topkwaliteit zijn. In ruil voor zijn hulp bij de oogst en vinificatie, maakt Mark voor het wijn maken gebruik van de kelder van Pierre Naigeon. Deze symbiose doet de wijn van Mark en Pierre goed.
Saint Peray
Roussanne en marsanne in gelijke delen samen geblend. Marsanne op tank en roussanne op gebruikte eikenhouten vaten. Sappig en rijk met een fijne kraakheldere mineraliteit.